Har du upplevt problem under användning av Tidningsannonsens verktyg? Du kan hitta svarat nedan där vi har listat de vanligaste frågorna.

Om du du inte finner svar på din fråga är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Skicka din fråga genom vårt kontaktformulär eller maila din fråga till support@tidningsannonsen.se

Vi tar med glädje emot förslag på hur vi kan förbättra oss.

Allmänt

En förhandsgranskning av annonsen går att finna i steg 5 (Förhandsgranskning). Observera att mindre färgavvikelser eventuellt kan förekomma efter tidningstryck.

Ja, du kan ladda upp dina egna bilder. Dock så måste de vara tillräckligt stora för att vårat system ska anse att bilden är av rätt kvalité.

Notering: Tänk på att du måste vara upphovsrättsägare till bilden som du laddar upp.

Du klickar direkt på den bilden som du vill byta ut. Ett nytt fönster kommer då att öppnas där du väljer en ny bild. I steg 4 har du möjlighet att både redigera bilden du laddat upp eller helt enkelt ladda upp en ny som ersätter den tidigare.

Tyvärr erbjuder vi inte denna funktion för tillfället.

I dagsläget får du tyvärr inte dela med dig av din annons på Internet, förutom till den eller de tidningar som du har valt att skicka din annons till.

Tidningsannonsen äger rättigheterna till den annonsen som du har skapat. Upptäcker vi att din annons delas på Internet, kan det leda till böter eller andra vidtaganden.

Text

Nej, det går inte att ändra typsnitt. Tidningens standardtypsnitt skall användas om annat ej anges.

Det går tyvärr inte då tidningen har standarder som bestämmer detta.

Priser

Priset på varje annons baseras på vilken typ av annons du har valt och om du har valt att använda några extra tillägg som normalt inte ingår i standard annonsen.

Ditt pris räknas ut strax innan du betalar för din annons, nämligen i steg 5. Ångrar du extra tillval, tryck då bara på "Tillbaka" knappen och sedan på tillägget som du inte vill ha kvar i din annons.

Du kan välja mellan enkel eller dubbelannons som kan variera i storlek beroende på vilken tidning du väljer.

Det beror även på vilken annonstyp du väljer då alla annonstyper ej erbjuder storleken dubbelannons.

Du kan för vissa annonstyper ladda upp en färdigskapad annons i pdf format.

Du kan betala din annons genom kortbetalning eller faktura. Läs mer om vilka fakturavillkor som gäller nedan under frågan: Vilka fakturavillkor gäller?

Vi säljer våra fakturor till Billmate. Vid val av faktura som betalmetod skickas fakturan från Billmate till din angivna e-postadress i första hand och till din angivna adress om inte fakturan kan levereras till din e-postadress. Fakturaavgift på 49kr tillkommer. Sista betaldag för fakturan är 14 dagar efter beställningsdatum. Dröjsmålsräntan är 24%.

Tekniska problem

Var vänlig och kontrollera så att din bild uppfyller storlekskraven som vi på Tidningsannonsen har på en bild. Format som stöds är JPEG, PNG och PDF. Största uppladdningsstorlek är 10MB.

Vissa äldre versioner av Internet Explorer kan vara inkompatibla med våran bilduppladdare. Testa att uppdatera din webbläsare eller använda Google Chrome alternativt Mozilla Firefox.

Om du mot förmodan fortfarande har problem, var vänlig och kontakta oss på support@tidningsannonsen.se så hjälper vi dig.

Var vänlig och uppdatera din webbläsare om det är så att du inte har den nyaste versionen redan. Vi på Tidningsannonsen rekommenderar att använda Google Chrome eller Mozilla Firefox för bästa resultat.

Under förhandsgranskningsfönstret finns en stor knapp med texten "Visa annons". Tryck på den så uppdaterars annonsen. Upprepa detta steg om du märker att fönstret inte uppdateras automatiskt under tiden du skapar din annons. Observera att alla obligatoriska fält måste vara ifyllda innan annonsen visas.

Om du fortfarande upplever problem med förhandsgranskningen efter dessa steg kontakta oss på support@tidningsannonsen.se